10 Teigiamų Žalios Arbatos Savybių Mūsų Sveikatai (2023)

0
121

Ar kada pagalvojote, kokią naudą mūsų sveikatai gali atnešti puodelis žalios arbatos (ar net keli) per dieną?

Šiandien jūsų laiminga diena, nes mes paruošėme sąrašą, kuriame rasite 10 teigiamų žalios arbatos savybių jūsų sveikatai.

Tad kodėl reikėtų pradėti gerti žalią arbatą?

1. Žalia Arbata Suaktyvina Smegenis

Žalia Arbata Suaktyvina Smegenis ir Padeda Susikoncentruoti

Jeigu dar negirdėjote, žalioje arbatoje yra kofeino, kuris yra visame pasaulyje gerai žinomas chemikalas, skatinantis smegenų veiklą, pagerinantis nuotaiką ir reakcijos laiką. Bet čia dar ne viskas, žalioje arbatoje taipogi yra vienas papildomas ingredientas, kurio kavoje nerasite: L-teaninas, stebuklinga amino rūgštis, kuri veikdama kartu su kofeinu dar labiau skatina darbingumą ir produktyvumą.

Reikia kavos pakaitalo? Ką tik viena atradote!

2. Sumažina Širdies ir Kraujagyslių Ligų Riziką

Sumažina Širdies ir Kraujagyslių Ligų Riziką

Ne, bėgimas nėra vienintelis būdas pagerinti jūsų širdies ir kraujagyslių darbą. Dar vienas svarbus žaliosios arbatos faktorius: jos gebėjimas sumažinti blogo cholesterolio lygį kraujyje.

Tiesą sakant, anot vieno, neseniai atlikto tyrimo, žmonės, kurie per dieną išgeria bent po kelis puodelius žalios arbatos, 31% sumažina tikimybę mirti nuo infarkto ar kitų širdies ligų.

3. Apsaugo Nuo Vėžio

Apsaugo Nuo Vėžio

Dar vienas, neįtikėtinas žaliosios arbatos pliusas: ji turi didelį kiekį antioksidantų, kurie gali apsaugoti nuo daugelio tipų vėžio.

Dėka įvairių tyrimų, buvo nustatyta, kad tie, kurie geria žalią arbata, 22% sumažina savo tikimybę susirgti krūtinės vėžiu, 48% prostatos vėžiu ir 57% žarnyno vėžiu. Taipogi, buvo nustatyta, kad kai kurie, žalioje arbatoje esantys antioksidantai, gali priversti vėžines ląsteles susinaikinti.

4. Apsaugo Nuo Senėjimo

Apsaugo Nuo Senėjimo

Kam šiais laikais patinka raukšlės? O kaip dėl įvairių problemų, kurios atsiranda nuo senėjimo. Gera žinia tiems, kas mėgsta šį šiltą ir skanų gėrimą.

Pasirodo, žalioje arbatoje yra daugybė aktyviu ingredientų, kurie apsaugo mūsų ląsteles nuo laisvųjų radikalų ir jų neigiamo poveikio – senėjimo.

5. Apsaugo Nuo Alzhaimerio ir Parkinsono Ligų

Apsaugo Nuo Alzhaimerio ir Parkinsono Ligų

Kas dar ateina su amžiumi? Įvairios ligos, kurios dažnai paveikia smegenis ir nervinę sistemą.

Geros žinios žalios arbatos mėgėjams, ši arbata ne tik, kad skani, bet ir sugeba apsaugoti smegenų neuronus, sumažindama riziką susirgti Alzhaimeriu ar Parkinsonu.

6. Pagerina Bendrą Dantenų Higieną

Pagerina Bendrą Dantenų Higieną

Ėjimas pas dantistą nėra vienas iš malonumų, apie kurį svajotume kiekvienas. Tačiau čia mus ir vėl gelbti žalia arbata.

Mokslininkai nustatė, kad dviena iš žalioje arbatoje esančių medžiagų (katechinas) neleidžia daugintis pagrindinėms burnos ertmės bakterijoms, kurios skatina dantų ėduonio atsiradimą. Kitas šios medžiagos privalumas? Gaivesnis burnos kvapas.

7. Sumažina Diabeto Riziką

Sumažina Diabeto Riziką

Štai dar vienas žaliosios arbatos pliusas: pagal naujausius tyrimus, tie, kurie geria žalią arbatą, yra labiau apsaugoti nuo diabeto ir serga 18% dažniau nei tie, kurie jos negeria.

O ką daryti jeigu jau sergate diabetu? Tas pats tyrimas parodė, jog bent keli puodeliai žaliosios arbatos per dieną, sumažina neigiamus ligos simptomus.

8. Žalioji Arbata Sumažina Mirties Riziką

Žalioji Arbata Sumažina Mirties Riziką

O kas atsitiktų, jeigu visas šias teigiamas savybes sujungtume į vieną? Prailgintume savo ilgaamžiškumą.

Anot keleto atliktų tyrimų, tie, kurie gėrė po 5 puodelius žalios arbatos per dieną, sumažino riziką mirtį nuo širdies smūgio 42 / 35 procentais (vyrai / moterys) ir 31 / 22% – nuo kitų širdies ligų, o jų bendras mirtingumas sumažėjo 76%.

9. Sumažina Nutukimo Riziką

Sumažina Nutukimo Riziką

Tikriausiai dauguma iš mūsų mėgsta save palepinti skaniais, o dažnai ir riebiais patiekalais ir saldumynais. Žinoma, niekas nenori priaugti riebalų, ir bent jau žaliosios arbatos mėgėjams, tai dar viena gera žinia. Anot atliktų tyrimų, žalia arbata sumažina riebalų kiekį kūne.

To rezultatas?

10. Žalia Arbata Padailina Jūsų Figūrą

Žalia Arbata Padailina Jūsų Figūrą

Jau daug metų yra žinoma, jog ši arbata skatina metabolizmą, todėl žaliosios arbatos mėgėjai riebalus degina daug greičiau nei jų kolegos.

Tiesą sakant, ji tai daro taip gerai, kad dauguma riebalų deginimo kapsulių savo sudėtyje turi daugybę žaliosios arbatos miltelių.

Kam tų tablečių ir kitų nesąmonių kai tiesiog galime gerti arbatą?

10 Teigiamų Žalios Arbatos Sabyvių Mūsų Sveikatai

Štai ir atsidūrėme straipsnio pabaigoje… Bet prieš mums atsisveikinant, turime jums keletą klausimų:

– Ar norite apsaugoti savo nuo vėžio?
– Ar norite sveikesnių dantų?
– Ar norite turėti daugiau energijos?

Jeigu taip… Tai ko gi dar laukiate? Žalioji arbata jūsų laukia. Kur? Tiesiog spauskite čia ir pagerinkite savo gyvenimo kokybę!

Rate this post

This post is also available in: English

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here